Cum sa evitam soferii furiosi in trafic

Daca pana acum ati fost un sofer incepator si ati fost mereu insotit de un instructor, odata cu absolvirea examenului de conducere sunteti pe cont propriu si veti avea de-a face cu diversi soferi rai. Cu cat veti conduce mai mult, cu atat veti observa mai multe tipuri de soferi in jurul vostru: de la soferi neatenti la soferi periculosi si pana la cei intimidanti sau chiar agresivi. Exista putine sanse sa-i evitati dar in schimb puteti invata cum sa va comportati in jurul lor. In mod fundamental, felul in care va comportati cand intalniti un sofer rau este esential pentru siguranta ta si a pasagerilor tai. Daca va puneti mintea cu un sofer nepotrivit puteti agrava situatia si sa puneti in pericol atat alti soferi cat si pietonii.

Semnele obscene

Haideti sa recunoastem. Este incredibil de enervant atunci cand un sofer egoist face o manevra care va poate pune in pericol. In acel moment poate simtiti cum sangele fierbe in voi si doriti o mica razbunare rapida. Exista cateva gesturi obscene ce pot fi facute cu mana sau chiar cuvinte jicnitoare pe care simtiti sa le adresati imediat. Pana la urma urmei poate chiar merita asa ceva. Problema este ca nu stii cu cine ai de-a face intrucat exista multi oameni periculosi si multi dintre ei sunt soferi. Gestul tau razbunator poate transforma un sofer idiot intr-un sofer agresiv care va fi dornic sa te opresti la urmatorul semafor pentru a-ti da o lectie. Nu merita! Cel mai bun lucru este sa ramaneti calmi si sa treceti peste.

Folosirea claxonului

Cand cineva va taie calea, este atat de enervant incat va vine imediat sa folositi claxonul, nu? Nu este o idee tocmai buna. In cea mai mare parte a timpului claxonul este folosit in mod abuziv. Rolul real al acestuia este de a evita in pericol si nu de a indica supararea voastra pe lipsa de atentie a altor soferi. Daca claxonati o persoana agresiva care tocmai v-a taiat calea, acesta se poate opri pentru a avea o discutie aprinsa cu voi, discutie care poate degenera pana la agresiuni verbale sau chiar fizice. Asadar, daca va taie calea, franati si lasati-l sa treaca.

Condusul bara la bara

Condusul bara la bara este un obicei al unor soferi care conduc prea aproape de alte masini astfel incat abilitatea lor de a opri pentru a evita o potentiala coliziune este redusa. Aceasta practica nu are nici un alt efect decat a creste sansele unui accident. Daca observati un astfel de sofer in spatele vostru, este mai bine sa trageti pe dreapta si sa-l lasati sa va depaseasca. Nu este bine sa-i faceti semne pentru a-i arata ca este idiot. Probabil el stie deja acest lucru.

De ce sunt unii soferi agresivi?

Inafara de faptul ca multi soferi sunt ignoranti, unii dintre ei se bucura si simt placere atunci cand intimideaza alti soferi in trafic.

Ce este de facut?

Din nou, recunoastem ca este enervant si frustrant sa treceti cu vederea iar pentru un scurt timp paote fi tentant sa cautati razbunare. Din pacate acest lucru nu face decat sa creasca riscul unui accident sau a unei altercatii. Nu puteti face un sofer bun dintr-un sofer rau. Cea mai buna optiune este sa ignorati si sa va concentrati pe propria voastra siguranta.