Hyundai Elantra – Modelul 2011-2015

Intrucat este un autoturism spatios si elegant, Hyundai Elantra fabricat intre 2011 si 2015 se distinge fata de alte masini compacte. Daca aveti de gand sa cumparati un astfel de model, probabil aveti cateva intrebari la care doriti sa aflati un raspuns. Nu ezitati sa cititi in continuare pentru a afla raspunsul la cele mai comune intrebari despre Hyundai Elantra, precum care este consumul de combustibil, cat de scumpa este de intretinut, cat de fiabila este si bineinteles, ce nivel de siguranta va poate oferi. Hyundai Elantra fabricat intre anii 2011 si 2015 a fost disponibila ca si berlina, hatchback, coupe sau combi. Insa cele mai comune versiuni de pe piata autoturismelor la mana a doua sunt cele berline, asa ca in acest articol ne vom concentra asupra lor.

Nivele de echipare

Hyundai Elantra fabricat in anul 2011 in varianta berlina a fost disponibila in doua versiuni in functie de nivelul de echipare, si anume versiunea GLS si versiunea Limited. Versiunea GLS era echipata standard cu geamuri electrice si inchidere centralizata la care se mai puteau adauga optiuni precum mufa USB, jante de aluminiu de 15 sau 16 inchi, sistem de conectivitate Bluetooth, etc. Cealalta versiune, Limited, oferea o trapa panoramica, proiectoare de ceata, scaune de piele incalzite si jante de aluminiu de 17 inchi. Optional se putea adauga un sistem audio premium, navigatie, camera de marsarier sau faruri automate. In 2014 versiunea de baza a fost redenumita SE si a fost urmata de o noua versiune SPORT dotata cu un motor de 2 litri ce putea dezvolta 173 cai putere.

Motorizari

Indiferent de versiunea de echipare (mai putin versiunea SPORT), Hyundai Elantra a fost dotata cu un motor de 1.8 litri in 4 cilindri ce dezvolta 148 cai putere. Acesta a fost un motor usor si modern cu o distributie variabila pe amandoua axe cu came. Dupa cum am specificat si mai sus, dupa 2014 a aparut versiunea SPORT dotata cu un motor de 173 cai cu injectie directa. Acest lucru inseamna ca, combustibilul este injectat direct in camera de ardere la o presiune cu mult mai mare. Motorul de 1.8 litri a fost echipat cu un lant de distributie ce nu necesita inlocuire la intervale regulate.

Consumul de combustibil

In urma testelor s-a dovedit ca Hyundai Elantra fabricat intre 2011 si 2015 este una dintre cele mai eficiente masini de familie daca este sa tinem cont de consumul de carburant. Aceasta consuma nu mai mult de 8,4 l/100 km in oras si 6,1 l/100 km la drum intins. Pentru a intelege acest consum, ganditi-va ca daca faceti un plin si calatoriti 80% pe autostrada si 20% in oras, puteti traversa o distanta de 764 kilometri. In ceea ce priveste versiunea cu motorizare SPORT, aceasta consuma 9,8 l/100 km in oras si 6,7 l/100 km la drum intins.

Mecanica si siguranta

Hyundai Elantra fabricat intre 2011 si 2015 a avut tractiune pe fata, discuri de frana atat pe fata cat si pe spate, si servodirectie. De asemenea aceasta masina a fost echipata cu sase airbaguri, sistem ABS si sistem electronic de control al stabilitatii. In ceea ce priveste directia, Hyundai Elantra fabricat dupa 2011 a fost foarte manevrabila datorita unei raze de cotitura foarte mici. Partea negativa insa este faptul ca nu a fost o masina foarte silentioasa. Zgomotul motorului si zgomotul in mers sunt notabile.